söndag 19 augusti 2007

Att inte låtsas


Nya Family Living damp ner i brevlådan - och den är ju en säkert conversation topic. På framsidan: Magdalena Graaf och Magnus Hedman. Lite oväntat, faktiskt. En blonderad donna, med okända tallanger utöver en ofta exponerad kropp, och en fotbollskarl som har svårt att hålla rätt på snorren (om man ska tro kvällstidningar, vilket man såklart inte ska). Nåja, det finns faktiskt en befriande detalj i det hela. De låtsas inte.

Magda och Mange har gjort en sanslös klassresa. De har stålar. De är svenniga. De berättar glatt att det "lägger mycket pengar på vårt hem" (vilket syns i alla bubbelgumsrosa Smeg-prylar i köket) och att de åker på husvagnssemester. Bästa semestern var tydligen till Silverköparen i Sala.

Oh, my God! Silverköparen! Alla som någonsin har varit där, vilket jag har varit många gånger som barn, känner till mördarmyggorna. Det går knappt att ta sig utanför husvagnen utan att bli flådd levande. Magda och Mange hade dock stor grillfest med de övriga på campingen. Helt obegripligt.

Men det var inte Silverköparen myggor jag skulle skriva om, utan det föredömliga i att inte hymla. Magda ville till och med att familjen skulle ha matchande träningsoveraller, men då sade Magnus ifrån. De skäms inte för att de spenderar stålar. Eller gillar prylar. Eller att de är som folk är mest.

Inga kommentarer: