söndag 28 oktober 2007

Hur flytta ett hus?


Nu gör jag maken nervös. Under eftermiddagen var vi ute och åkte bil, kollade på en gammal västerbottensgård (till salu, för avflyttning) och den tidigare nämnda tomten i Strömbäck. Tomten i sig är inte särskilt fin, den ligger alldeles för nära en stor väg för att vara intressant, och huset är inte av rätt modell (det har en ful farstukvist). Men Strömbäck är Strömbäck, den mest idylliska av platser här uppe bland tallarna.

När vi svängde ut från Strömbäck ramlade poletten ned för maken. Västerbottensgård för avflyttning + tomt till salu. Hmmm? Maken har uppenbarligen inte läst min blogg under den senaste tiden. Nu har jag gjort honom ännu mer nervös genom att surfa kring hur man flyttar hus. Det är intressant läsning, om demontering av skorstenar, regler kring transporter och numrering av allt från lister till timmerstockar.

(Nejdå, vi ska inte flytta. Åtminstone inte nu.)

3 kommentarer:

Lotta sa...

Vädrar ny blogg... husflytt. :)

Ponder sa...

Spännande med husflytt, kan du inte rapportera vad du kommer fram till vad gäller kostnader mm? Min dröm är nämligen att köpa ett fint gammalt torp och flytta det till vår sommarstugetomt (där det står två ganska trista 50-talshus nu).

Världen enligt J. sa...

I runda slängar 300 000. Det spelar tydligen inte så stor roll hur långt man forslar huset; det är att flytta som kostar. Och så tillkommer allt runt omkring; fixa mark, avlopp, el...