onsdag 13 februari 2008

Flygande köttbullar

Som en hägrande lagun (eller vad tusan som nu brukar utgöra hägringar) minns jag tiden då vårt hem inte misstas för kommunens återvinningsstation. På den tiden det var riskfritt att sätta ner fötterna på golvet (utan att trampa i utvält kräm eller en halväten ostsmörgås) eller sätta sig i soffan (det vill säga på ett halvt teletubbiepussel, en ytterkänga i storlek 19 eller en sönderriven tidning). Numera står alla fina saker nere i källaren, eftersom alla fina saker råkar vara livsfarliga eller förbannat sköra. Det spelar ingen roll hur mycket vi dammsuger, skurar eller plockar. I samma ögonblick som dammsugaren slås av så kan man se en halväten köttbulle flyga över matrummet.

2 kommentarer:

Ponder sa...

Välkommen till småbarnslivet! :D Men det blir bättre, om ett par år eller så, om ni inte skaffar fler barn förstås... (Börjar tro att vi inte är riktigt kloka som börjar om EN GÅNG TILL!!) ;)

maria sa...

Ditt hem kommunens återvinningsstation? Lika sannolikt som när H säger att det är så FRUKTANSVÄRT stökigt hemma hos oss när jag har städat i en timme :-)