fredag 22 augusti 2008

Matbloggen utan bilder

Min kamera är så kass att det inte är värt att ta bilder på mat. Men med lite fantasi kan ni kanske tänka er hur det ser ut? Hur som helst, detta är en variant av något gammalt Jamie Oliver-recept.

- 5 deciliter skogssvamp (denna gång blev det kantareller och ostronskivling)
- Knipplök
- En rejäl klick smör (inget fusk!)
- Torkad röd chili (helst de riktigt små pepparfrukterna, 3-4 stycken)
- Flingsalt
- Pasta (helst papardelle)
- Svartpeppar
- Ett berg med nyriven parmesan eller pecorino

Bryn chilin och löken i smör. Tillsätt svamp och lök. Bryn lite till. Koka pastan och blanda ihop rubbet. Smaka av med salt och peppar, servera med parmesanen/pecorinon. (Maken gillar att dränka rubbet i tryffelolja, det blir ganska gott - om man gillar tryffelolja...)

2 kommentarer:

Ponder sa...

Mobilkameran Sickan, mobilkameran! ;)

Låter gott hur som, väntar bara på att någon ska orka ge sig ut och plocka mig lite svamp...

Världen enligt J. sa...

Jag säger bara: ICA Maxi. Lagom avancerad svampplockning :))