söndag 19 oktober 2008

Tankar en stillsam söndag

Det är någonting skumt med söndagar. Det är den dag i veckan då jag extra mycket vill flytta. Ett nytt hus skulle väl piffa upp tillvaron? Ett hus med nymålade lister och fint badrum? Utsikt över havet? Gigantiska glaspartier? Fasad i lärkträd? Genomgående granitgolv? (Ni hör ju: det här är ren och skär Hemnet-pornografi.) Eller ännu bättre...en flytt till Huvudstaden? En liten folkhemslåda i Norra Ängby? Eller kanske i Tallkrogen? Fast en flytt till Huvudstaden skulle ju även kräva två nya jobb och ett helt annorlunda upplägg av vårt praktiska liv. Det inte är så aktuellt just nu. När jag väl har kommit så långt i mina söndagsatankar blir jag lite lätt deprimerad. Ska jag alltid bo i Norrland? Don't get me wrong. Det är inte så att jag sitter i den norrländska skogen och vantrivs, men jag vill känna att det finns alternativ.

3 kommentarer:

maria sa...

Alltså, har det skrivits några sånger om den norrländska hålan i klass med Välkommen till Malmö och Orups Stockholm (där jag fortfrande imponeras av raden "och jag hittar nästan överallt- men Stockholm har blivit kallt")?

Anonym sa...

Ja en liten folkhemslåda för 4 miljoner kronor sitter väl bra :). Kommer du till Tallis så blir vi grannar - men vi bor i lägenhet - dock granne med lådorna. Det är absurda priser här, även om det sägs ha gått ner lite nu under finanskrisen.

Världen enligt J. sa...

Maria: nej, det har nog inte det. Märkligt...

Kicki: särskilt maken har invändningar mot att ge 4-5 miljoner för vad han anser vara en cykelbod. Själv är jag ganska svag för de små lådorna... Det största problemet är dock att komma på hur resten av livet ska lösas. Med stigande ålder har jag blivit lite feg! Det känns inte lika enkelt att byta jobb/branch längre. Så vi får väl se om vi blir grannar på sikt...