lördag 7 mars 2009

En halv oxe (del 2)

Spänningen är olidlig! Idag kommer vår halva oxe, styckad och klar. Kommer vi att få in den i frysen?

(Sannolikt kommer vi att bi vegetarianer efter den kommande köttintensiva dieten. Tanken på en gårdsslaktad oxe gör oss dock glada. Den har varit så långt ifrån stordrift och otrevliga slakttransporter som man kan tänka sig.)

4 kommentarer:

Alex sa...

Annars, om ni inte får in hela kan jag ta det som inte får plats! Jag gör det gärna, för din skull alltså. Hö hö!

Anonym sa...

Här på bloggen har du idel vänliga och hjälpsamma läsare. Vår frys är inte heller så full... ;)

Lycka till! Jag tror det löser sig med lite fiffigt stuvande. Oftast har man (åtminstone har jag det) rätt oredigt i frysen så det finns säkert lite oanad plats över.

Kattis sa...

Ni kommer att rymmas alldeles utmärkt (Platta bara ut färsen och grytbitarna ordentligt innan infrysning!), och säkerligen också bli så förtjusta att ni snart också klämmer in en halvt lamm där bredvid.

Världen enligt J. sa...

Rapport: köttet fick plats! Den halva oxen var tack och lov mycket fint styckad och all köttfärs var mald. Alla påsarna var till och med prydligt märkta av svärmor. Och med viss städning av frysarna så fick det plats!

Kattis: lammet (delvis uppätet) finns redan på plats. Gårdsslaktat är det nya svarta :)