tisdag 3 mars 2009

En halv oxe

Våra liv är fyllda av mer eller mindre akuta i-landsproblem. Just nu sitter både jag och maken och funderar över hur vi ska få plats med en halv styckad oxe i frysen. Den anländer på fredag eller lördag. En ny frys, det vill säga en till, visade sig vara dyrare än vi räknat med. Och den frys vi har är redan fylld med lammkött, rabarber och blåbär. Hur fan tänkte vi när vi beställde en halv oxe? (Svar: vi var fyllda av flummiga idéer om hur bra det är med gårdsslaktat kött.) En halv oxe är en väldig massa kött.

5 kommentarer:

Elin sa...

Kan ni inte köpa en begagnad frys?

Anonym sa...

Det är den där samlarinstinkten som sätter in. Jag har den och har sannolikt ärvt den från mamma. Våra frysar är ogenomträngliga året om. Man måste ständigt packa om allt på en hylla för att få ut något som av någon anledning alltid ligger längst in.

Sen är det alltid någon som glömmer att frosta av eländet. Så 50% av utrymmet tas upp av de centimetertjocka islagren som sitter på alla hyllor.

S sa...

I Årsta finns en halvtom liten frys...

Ponder sa...

He he, en halv oxe är enormt mycket kött! Ni får väl ställa till med tidernas vinter-BBQ och göra er poppis bland grannarna? Annars är tipset om begagnat inte så dumt - du får höka på Blocket resten av veckan.

Världen enligt J. sa...

Vi ska försöka knöka in köttet i befintliga frysar. Om det inte går har en kollega erbjudit sig att köpa kött. De begagnade frysarna var inte mycket att hänga i julgranen (eller att stoppa ner kött i...).

Annars låter en BBQ som en trevlig idé!