fredag 17 juli 2009

Litauen

När jag läser om Litauens nya lag, som förbjuder medborgarna att tala positivt om homo-, bi- och transexualitet (och även en del andra saker) så vill jag dö en smula. Vad tusan gör ett land som Litauen i EU? Hur kan man på allvar tro att det kommer någonting bra ur att förbjuda människor att tala om vissa saker? Det vore ju fint om medlemsländerna levde upp till grundläggande demokratiska och medborgerliga rättigheter.

3 kommentarer:

Kattis sa...

Bra skrivet! Det är ju sådana här inlägg som man borde kommentera, tycka till om och engagera sig i, men så gör man det bekvämt för sig och drömmer sig bort till en egen ensam eftermiddag hemmavid...

Ponder sa...

Jag trodde att jag hört fel först, att det var Liberia och inte Litauen som infört lagen. (Inte för att det skulle vara mindre sorgligt där, bara mer troligt.) Helt sjukt.

Lotta sa...

Ja, man blir helt förbluffad. Låter som ett dåligt aprilskämt.

Fast kanske kan ett medlemsskap i Eu vara något gott. EU borde väl i rimlighetens namn slå näven i bordet och sätta stopp för dessa dumheterna? Eller EU har kanske fullt upp med att förbjuda snus i Sverige? En bra mycket viktigare fråga. ;)