tisdag 15 december 2009

Sillen!

I det senaste numret av Lantliv (hmm, lite tantvarning där) var det ett recept på Västerbottenssill. Det var så fantastiskt gott att jag tvångsmässigt måste sprida det vidare:

1 dl majonäs
1 dl gräddfil
1 1/2 dl riven västerbottenost
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1/2 kryddmått cayennepeppar
Rödlök
Lite hackad persilja
Salt

+ femminuterssill i lagoma bitar

Låt stå kallt över natten - ät!

3 kommentarer:

Ponder sa...

Åh, det där har jag ätit förut, och det är verkligen jätte gott. Ska se om jag kan smyga in en liten pyts av det på det redan överfulla julbordet i år.

Viktoria sa...

Det får bli ett av mina bidrag till julbordet. Sill i alla former är bland det bästa på julbordet.

S sa...

Grymt bra! Har redan mailat en lista för inköp till föräldrarna!