tisdag 2 oktober 2012

Lamm, sås och potatis

Jag förstår om den inte så matlagningsintresserade delen av läsekretsen rycker på axlarna, men om ni händelsevis gillar lamm så kan jag varmt rekommendera denna sås. Dijonsenap! Kalvfond! Citron! Jag gjorde den med lite bottenredning och utan extra salt (det räckte med fonden).

Såsen serverades med ugnsstekt kotlettrad (med ett tunnt täcke av färsk rosmarin, vitlök, flingsalt och olivolja) och mandelpotatis. Allt som allt tog det ungefär 30 minuter att laga till.

Perfekt.

3 kommentarer:

Kattis sa...

Tack för tipset! Är dålig på att variera lammenyn.

Josefine sa...

ÅHHHHHHHHHHHHHH. Ska definitivt testa. Gjorde rödvinssås med rosmarin till lamm i helgen men skulle gärna testa något nytt.

Världen enligt J. sa...

Den är värd att testa. Om man gillar dijon, vill säga. Annars är den nog uräcklig...