söndag 23 mars 2014

Att samtala med hushållets sjuåring

Dottern går på simskola varje söndagskväll, på en tid då man mest vill sitta i soffhörnet och slösurfa (alternativt panikjobba). Dottern, som är en utpräglad kvällsmänniska, verkar dock tycka att simning framåt kvällskvisten är en perfekt upptakt för samtal om allvarliga och viktiga saker. I flera veckor har det handlat om situationen i Syrien. Nu har det utvidgats till Krimkrisen och flickors situation i Nepal. Jag misstänker starkt att samtalsämena har med Lilla Aktuellt att göra, ett program som hon följer slaviskt (och gärna ser om avsnitten av). Egentligen är jag inte förundrad över samtalsämnena, det är mer tidpunkten och regelbundenheten. Efter simningen, varje vecka.

2 kommentarer:

Kattis sa...

Lilla Aktuellt, det är en favorit även här! I helgen har han, vår sjuåring, googlat Putin och Krim, funderar emellanåt på, hur som de egentligen har det! nuförtiden, där borta,i Nordkorea... Kanske är det åldern?

Världen enligt J. sa...

Glömde Nordkorea! Det har också diskuterats på längden, bredden och tvären. Ja, det är nog åldern - kanske i kombination med att de pratar mycket livsåskådning och värdegrund i skolan numera? Jag tänker att det är ganska stor skillnad på sjuåringar idag i jämförelse med när vi själva var i den åldern.