fredag 2 januari 2015

2014 - snabbversionen

Januari
Vi började året hemma hos dotterns bästa kompis familj, med fyrverkeri och allmänt party. Jag skrev forskningsansökningar, åkte skridskor med ungarna, sprang i mina gamla hoods i Stockholm och kollade på Kraftwerk på Cirkus. Jag inledde även något slags reducera-konsumtionen-projekt.

Februari
Lille O. fyllde tre år. Maken sökte ett eftertraktat jobb och en i det närmaste oändlig väntan tog sin början. Snön lyste med sin frånvaro och jag simmade ganska mycket, parallellt med den vanliga löpningen.

Mars
Jag minns knappt någonting från denna månad, men vi åkte till Åre på sportlov som vi brukar. Dottern inledde med att bli magsjuk och resten försvann i en snöstorm. I övrigt så sprang jag, skrev ansökningar och lagade kålpudding.

April
Under påsken åkte vi till min mor och hälsade på. När vi ändå var i mellansverige åkte vi till Uppsala och kollade på hus och områden. Det sistnämnda hade så klart att göra med jobbet som Maken sökt, men då vi inte hade berättat om detta för någon utomstående så var det en hel del hemlighetsmakeri. En oväntat grej var att sonen plötsligt slutade med napp, efter att ha råkat slänga den enda (och mycket kära) nappen i toaletten.

Maj
Månaden började med att jag sprang (vad som skulle visa sig vara ) årets bäst disponerade lopp, en halvmara på 1,43. Detta följdes av DM i terräng, där jag knep några veteranmedaljer, och Stockholms marathon, som var väldigt smärtsamt. Jag lyssnade på Die Antwoord och fick äntligen mitt efterlängtade växthus (okej, det tog en bit in på sommaren innan det var monterat och klart att använda).

Juni
Jag snöade fullständigt in på Wilco, jobbade och jobbade. Efter midsommar, då vi regnade bort bland deppiga blommor på Gammlia, började semestern. Vi upptäckte Kyrkstugan vid Nydala och inledde sommarens stora grej: bad. Aldrig har vi badat så mycket som sommaren 2014.


Juli
Stora L. fylldes åtta år och i likhet med förra året spenderade vi hennes födelsedag hemma hos min mor. Vi hängde runt i mellansverige. Badade i Mälaren. Åkte till Uppsala. Återvände norrut. Jag sprang små lopp i Västerbotten.  Vi simmade i havet och höll på att förgås i värmen. Reducera-konsumtionen-projeket dog stillsamt någon gång under semestern. Bladlössen invaderade tomatplantorna i växthuset, men gurkorna och örterna växte fint.

Augusti
Jag började månaden med att börja jobba - och att åka till Skåne. Jag var på konferens, träffade bästa kompisen och sprang över skånska fält. Sedan åkte vi på en sista semestersväng till Åre och jag sprang Axa fjällmaraton. Årets bästa fika intogs på Kretsloppshuset i Mörsil och vi kollade på fina Ristafallet i hällande regn. Sedan åkte vi hem, skola och dagis drog igång - och så var det vardag igen.

September
Hastigt och lustigt drog jag iväg till London på kurs. Jag kollade på fantastisk konst, promenerade i timmar, drack vin på Tate Modern, köpte svarta brogues och sprang några varv runt Hyde Park. Några veckor senare åkte jag till Berlin, sprang maraton och köpte en väska av Volker Lang.

Oktober
Tävligssässongen började gå mot sitt slut och jag lufsade runt årets fjärde maraton (tillika mitt näst långsammaste någonsin). Annars ägnade jag mest tiden åt att bända med texter och fundera över vad jag (och vi) vill med en massa saker.

November
Jag fortsatte att bända med mina texter och fick diverse avslag på forskningsansökningar. Jag sprang i mörkret och gick på en jobbrelaterad kurs som mest väckte frustration. I slutet av månaden åkte jag på konferens i London. Det blev ett blixtsnabbt besök, men som jag ändå lyckades kombinera med ett besök på Saatchi Gallery, libanesisk mat, shopping på COS och en löparrunda två varv runt Regents Park.

December
Efter mycket funderande tackade jag ja till ett nytt uppdrag, någonting som jag inte sökt utan blivit erbjuden. Någon vecka senare visade det sig att det inte kommer att bli någonting av Uppsala eller Makens eventuellt nya jobb. Blandade känslor kring detta. Året avslutades med släktbesök, julfirande och nyårsfest hemma hos samma familj som förra året.

1 kommentar:

Anonym sa...

Shit vad trevligt att se lite nya bloggposter :)

Jenny (apple of...)