fredag 27 februari 2009

Nya former av konversationer


Lilla L. har inte riktigt greppat det här med att prata i telefon. Hon kommer ofta fram till telefonen för att säga någonting om jag pratar med Maken, a.k.a. fadern, men när hon väl får telefonen så står hon knäpptyst och tittar på själva luren. Ibland piper hon "hej" eller "pappa".

Idag skedde ett stort framsteg. Hon pratade med mig i telefon! Halvt obegripligt, men det var en lång harrang. Ord som "dagis", "kudden" och "Filmore" dök upp. Sedan avslutades det hela med "hej då mamma". Fascinerande.

3 kommentarer:

Alex sa...

Här ska det pratas med mormor och farfar och även "Månkan". Ibland "riktiga samtal" med Hej det är Loke, pladder pladder Hej då. Och ibland bara "rita papper" eller vilken film han ser.

Svante säger Hej och flåsar och ibland dyker det upp en traktor.

Mysigt i vilket fall som helst

Världen enligt J. sa...

Det är extremt sött :) I alla fall för en själv och väl valda mottagare...

Anonym sa...

Jag har just spenderat en helg med en liten kille på ett som älskar att prata i telefon. Så fort han får chansen så tar han någon av våra mobiler och sedan pratas det för brinnande livet. Ingen förstår ett ord men rätt som det är så vill personen i luren prata med någon av oss och då räcker han allvarsamt över luren och uppmanar oss att prata. Hur sött som helst!