lördag 11 april 2009

Påskmiddag


Lammgryta!

6 kommentarer:

Ponder sa...

Mmmm, ser gott ut, fast än det är lamm.

Världen enligt J. sa...

Fast...? Nu har du väl ändå fått någonting om bakfoten? Våra små rara gårdsuppfödda lamm smakar delikat!

S sa...

Det där såg sjukligt gott ut! Recept?

Världen enligt J. sa...

Jag tog en kotlettrad och styckade upp den i lämpligt stora grytbitar. Blandade ihop korianderpulver (c:a 2 teskedar), spiskummin (c:a 2 teskedar) och salt (1 tesked) och blandade runt grytbitarna i kryddblandningen i en bunke. Brynte köttet i smör. Tillsatte i en grovt hackad rödlök och några vitlöksklyftor. Hällde på krossade tomater och en matsked rödvinsvinäger. Lät koka i en dryg timme (om man använder mindre fina delar av lammet så bör det koka betydligt längre).

Även färsk chili och riven muskot kan vara gott i. Likaså färska tomater istället för krossade på burk.

På slutet hällde jag på en burk med svarta oliver och hackad bladpersilja. Klart!

Serveras gärna med bulgur.

Ponder sa...

Ja, alltså, jag tycker ju lamm är goare när de skuttar om kring i hagen än när de ligger i blodiga bitar i grytan. Men så är ju jag en sån där militantvegan, typ.

Viktoria sa...

Mums!