torsdag 25 februari 2010

Plötsligt händer det: på toaletten

Ibland känns det som om vi har den enda tre och ett halvtåringen i hela världen som vägrar gå på potta eller toalett. Den unga fröken har helt snöat in på att hon ska ha blöja, trots att hon egentligen har ganska bra kläm på hur det går till att använda potta. Vare sig lock och pock, uppmuntran, fina trosor eller spexiga pottor har fungerat. Ibland har hon i och för sig kissat på pottan, men några trosor har hon inte velat använda sedan i somras.

Men så plötsligt händer det!

Först kissade fröken på toaletten, sedan ville hon sätta på sig trosor. Så nu har vi en tre och ett halvtåring som ligger och sover i - trosor!

6 kommentarer:

Lotta sa...

Jodå... Vi har också en tre och ett halvtåring med trosor på. Och blöja under! :)

Undrar om lilla damen ska ha blöja på sin konfirmation också. :D

Världen enligt J. sa...

Det där sista har vi också funderat över - även om maken vidhåller att det är mycket ovanligt med tonåringar som har blöja...

Josefine sa...

Ja herre gud. Det där har man ju framför sig. Som vi kämpade med min extradotter. Det tog lååååååång tid innan det lossnade. Det vi kämpade mest med var väl troligtvis att hålla oss själva på gott humör. Men hon kissade överallt. Utom på pottan. På köksstolar, i soffan, på golvet. Hon bara vägrade. Hon kunde hålla sig i hela dagar för sen fick hon för sig att hon enbart skulle gå på toaletten hemma. Inte på dagis. Till slut löste det sig när vi tog bort nappen och blöjan helt. Jag tror att hon var närmre 4 när det hade börjat fungera ordentligt.

Alex sa...

Grattis :) Vi väntar in våren för att få son nr 2 att skippa det där med dagblöjor. Samtidigt känns det himla drygt med att tvätta nerkissade byxor...

Ponder sa...

Heja lilla L! Visst är det härligt när det liksom bara händer rätt vad det är? Och ganska coolt att utvecklingen går i steg, även när de är så här stora.

Nina sa...

Här har vi också en 3,5 åring som vägrar att gå på potta eller toalett. Det går inte att få henne att kissa förutom i blöjan.
Hon är ju iof utan blöja både dag och natt och sen sätter vi på en när hon säger till att hon behöver göra något...men det är så frustrerade att hon vägrar sluta med den.
Ibland kissar hon på pottan......med blöjan på :S