Sonen sover i min famn. Storungen springer av sig i trädgården. Maken krattar löv. På spisen puttrar en skånsk senapsstek a la Mannerström och på trappen står ett gäng blommor och väntar på att bli planterade.
Till och med akvariet, a.k.a. det konstant dåliga samvetet, är städat!
5 kommentarer:
"skânsk senapsstek à la Mannerström" - nu blev jag mycket nyfiken! Hur/vad förutom senap och stek?
Man tar en klump högrev och gnider in den med några matskedar Colemans senapspulver + salt och peppar. Bryner steken och slänger sedan ner den i en gjutjärnsgryta. I grytan häller man en pilser, en liter köttbuljong, några lätt brynta lökar och morötter, några kryddpepparkorn, vitpepparkorn, några kvistar timjan och en halv burk anjovis. Låt koka 1,5-2 timmar. Sila av buljongen och reducera den till hälften eller en tredjedel. Häll grädde i reduktionen och koka ihop. Under tiden får steken stå på svag värme i ugnen, inlindad i folie. Steken serveras i c:a centimetertjocka skivor - gärna med pressgurka, potatis och gelé och den fantastiska såsen.
*avgudar Mannerströms recept*
Ju mer marmorerat högrevet är desto bättre...
Âh! Stort tack, detta mâste testas!
(Och, hrm, frân en lite termtvekande. Marmorerat = fettstrimmigt, riktigt?)
Jepp!
underbart att höra :)
man kan leva länge på dom däringa dagarna...
Skicka en kommentar