Sonen sover i min famn. Storungen springer av sig i trädgården. Maken krattar löv. På spisen puttrar en skånsk senapsstek a la Mannerström och på trappen står ett gäng blommor och väntar på att bli planterade.
Till och med akvariet, a.k.a. det konstant dåliga samvetet, är städat!
6 kommentarer:
"skânsk senapsstek à la Mannerström" - nu blev jag mycket nyfiken! Hur/vad förutom senap och stek?
Man tar en klump högrev och gnider in den med några matskedar Colemans senapspulver + salt och peppar. Bryner steken och slänger sedan ner den i en gjutjärnsgryta. I grytan häller man en pilser, en liter köttbuljong, några lätt brynta lökar och morötter, några kryddpepparkorn, vitpepparkorn, några kvistar timjan och en halv burk anjovis. Låt koka 1,5-2 timmar. Sila av buljongen och reducera den till hälften eller en tredjedel. Häll grädde i reduktionen och koka ihop. Under tiden får steken stå på svag värme i ugnen, inlindad i folie. Steken serveras i c:a centimetertjocka skivor - gärna med pressgurka, potatis och gelé och den fantastiska såsen.
*avgudar Mannerströms recept*
Ju mer marmorerat högrevet är desto bättre...
Âh! Stort tack, detta mâste testas!
(Och, hrm, frân en lite termtvekande. Marmorerat = fettstrimmigt, riktigt?)
Jepp!
underbart att höra :)
man kan leva länge på dom däringa dagarna...
trdfg9562bb
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
Skicka en kommentar