lördag 8 juni 2013

Plötsligt händer det: stughäng



Till slut tog vi oss till stugan, den stuga som under det senaste året (eller kanske ännu längre tillbaka) mest har varit ett dåligt samvete. Vi är där alldeles för sällan och orkar inte fixa klart allt som borde fixas klart. Vår stuga är på många sätt alldeles underbar. Den ligger jättefint och är mycket charmig (i alla fall om man gillar vitmålad råspont, skogsträdgårdar och falusvarta fasader). Samtidigt så är den väldigt opraktisk med två förhållandevis små barn, vilket nog är en av anledningarna till varför vi är där så pass lite som vi är. Det är trångt. Vi har utedass. Trädgården är mer eller mindre livsfarlig, då den har en brant slänt ner mot en å.

Hur som helst. Idag köpte vi lite fikabröd på vägen, käkade lunch på golfklubben, hängde i stugan, skickade iväg Maken på en golfrunda, badade i havet, hängde lite till i stugan och hade det allmänt bra. Sonen sprang tvärs över stranden och vrålade:
- KOM IGEN MAMMA! ÄLSKAR VATTNET!
Och dottern ville inte åka hem när det blev dags för det.

Kanske blir det mer och bättre stughäng i år än förra året. Kanske tar vi tag i saker och ting och gör stugan en smula mer praktisk. När jag väl är där så påminns jag hur mycket jag tycker om både stugan och platsen.


Inga kommentarer: