måndag 9 juli 2007

Inte så originellt

Ett gammalt tema på denna blogg är originalitet (eller snarast bristen på densamma). Häromdagen inträffade följande. I posten ligger det nya numret av Sköna hem, jag stoppar ner det i väskan och åker ut till rucklen. Några timmar senare sitter jag på golvet i det lilla rucklet med en rykande kopp kaffe och bläddrar i tidningen. Ungefär mitt i är det ett reportage från Tove Admans (en av formgivarna bakom Fafner) ombyggda bensinmack. Vid det första uppslaget tänker jag; "Kul! Det är ju så här rucklen ska se ut när de är klara. Vitlutade plankgolv, målad råspont på väggarna, naturmaterial, svarta möbler, betong..." Jag bläddrar vidare någon sida och då kommer exteriörbilderna upp; fasad i falu-svart, kritvita detaljer och ett runt fönster. Det vill säga; ganska exakt som vi har planerat att bygga.

*Hahaha* Det är tur att jag inte inbillar mig att jag är originell. Vi läser alla samma tidningar, böcker och bloggar. Hur skulle man kunna vara originell?

Men, men...vi ska faktiskt ha stående panel invändigt! Mycket originellt?

2 kommentarer:

Kattis sa...

*skrattar* Jag, en då fullständigt anonym läsare av din blogg, tänkte på dig och dina ruckel just när jag läste det reportaget! ( Det är nog ungefär så som hon har tänkt sig... Svart falu... Aha, runt fönster...)

Världen enligt J. sa...

Hmm, ja det är nog inte så originellt tänkt...men förhoppningsvis blir det fint!

Just nu känns det dock väldigt långt borta att det kommer att finnas fasad och fina fönster på rucklen.