lördag 29 december 2007

Vardagsmysterier

En sak som jag inte förstår: om man hänger fram gästhanddukar, på en liten krok där det tydligt står "gäster", varför använder man inte dem då...utan våra vanliga handdukar? Om man är gäst i huset, alltså.

Vem fan vill frivilligt dela handdukar med en barnfamilj, där kotten går på dagis? Det är ju som att hantera biologiska stridsmedel med bara händerna. Bokstavligen. Dessutom vill jag ha mina handdukar i fred.

6 kommentarer:

maria sa...

Enkelt, de gynnarna tycker ju de är en del av familjen. Gästerna, det är några andra de...

Världen enligt J. sa...

Gahhhh. (Fast du har ju självklart rätt.)

Kattis sa...

Generationsfråga? De över 60 i min närhet verkar i alla fall anse att gästhanddukar är "skådebröd" eller prydnader, och absolut inget som man sliter på i onödan.

Världen enligt J. sa...

Ahh, till lyst! Det är också en bra teori!

någon sa...

Jag är 38 men får ibland samma känsla som Kattis 60-plussare, att handdukarna är för fina för att man ska våga använda dem. Eller helt enkelt "men jag är ju bara en kompis som är här och fikar, den där har de säkert hängt upp för att svärföräldrarna kommer i helgen och då vill de nog inte att jag skrynklar till den".

Och haha, jag har aldrig tänkt på att skilda handdukar kan vara ett sätt att hålla bakterier isär, har bara sett gästhanddukandet som ett slags present, ungefär som att sätta fram finporslinet.

någon sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.