måndag 21 januari 2008

Min syster och jag

(Appropå släkttemat nedan.)

Min syster och jag har några saker gemensamt. Vi har samma far. Vi har en bror, som även han har samma far. Vi har lika små fötter, storlek 35. I övrigt är vi mest olika.

Min syster är fascinerande lik Carola (minus de senaste årens botox). De är så gott som jämngamla och har nästan alltid haft en liknande stil, från fönade 80-talslockar och ljusgula lammullströjor till 2000-talets hårsvall och höga stövlar. Min syster har alltid blivit irriterad över jämförelsen, sannolikt på grund av hur ofta den framförs - och av vitt skilda personer. Men egentligen så tror jag att hon blir smickrad. Min syster ser nämligen lite glamourös ut. Kopparfärgat hår, gröna ögon, kurvig och charmig. Hon kan använda solglasögon från Dolce & Gabana som diadem utan att det ser krystat ut. Hon får sandaletter med skyhöga klackar att se bekväma ut. Jag känner ingen som har så många, eller så snygga, skor som just min syster.

Min syster är en typisk pojkmorsa, enligt sig själv. Den stora grabben står i begrepp att flytta hemifrån nu, den lilla går på högstadiet. Trots min systers totala ointresse för all form av idrott så har hon tappert engagerat sig i allt från fotbollsturneringar till hockeyträningar. Hon har målat replokaler till storgrabbens hårdrocksband och fixat backstagebiljetter till Hultsfredsfestivalen - men skulle själv komma på idén att åka på en rockfestival. Min syster är betydligt mer intresserad av karibiska sandstränder än leriga tältområden.

Det enda som jag irriterar mig på hos min syster är att hon låter omvärlden tro att hon "bara" är en glad och charmig tjej. Hon är smart. Riktigt smart. Antagligen smartare än både min bror och jag själv.

3 kommentarer:

Alex sa...

Åh, har du en sådan där syrra - som ser bra ut, är läcker, en driftig morsa och så smart dessutom ;)

du är utmanad i bloggen - do as you wish :)

maria sa...

Smartare än du? Tveksamt. Det enda som jag nu inte kan sluta fundera över är var Carolalikheterna slutar? Kastar syster din blomkrukor när hon blir glad? Hur mycket p-böter och skojig körteknink har hon och framförallt; is there a Runar?

Världen enligt J. sa...

Alex; jo, exakt en sådan syrra! Jag känner mig som en sipp bibliotekarie i jämförelse.

Ska kolla in utmaningen...

Maria; hon har faktiskt en hot liten sportbil (cab - givetvis!)och kör som en biltjuv. Men annars är hon inte särskilt lik Carola till sättet. Det är mest utseendet. Hååååret!