lördag 28 februari 2009

Tygskor i snön

Ännu ett tecken på att jag är en tant är att jag bekymrar mig över unga damers klädvanor. Inte moraliskt, över för korta kjolar eller trashigt högklackade skor, utan över att de ser ut att frysa. Herre gud. Tonåringarna i staden går omkring i korta små skinnjackor och tygskor. Tygskor? Vi bor i Norrland. Det har varit minst tio minusgrader i en månad. Det är snö överallt, i stora drivor. Då kan man inte gå omkring i tygskor.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha - då är vi lika här :). Jag oroar mig också får tomårsflickor i tygskor! Och det lustiga är kombinationen de kör - dvs tygskor och stuprörsjeans (eller kort kjol med tunna strumpbyxor) nedtill och sedan superduperdunjackanAllan upptill! Jättevarm upptill och iskall nedtill. Jaja, jag är väl tant jag med... Och vet du - igår såg jag en tjej som var helt barbent till kortkort kjol! Hela benen var superknottriga! Hur täkte hon där?

Världen enligt J. sa...

Den kombon är intressant! Här uppe i norr är det dock ännu mer rebelliskt att ha en tunn midjekort skinnjacka i minus 20 grader. Här där man faktiskt kan motivera inköp av jättedunjackor a la Canadian Goose...

Anonym sa...

Hög igenkänningsfaktor!

Mvh Tant Viktoria