söndag 16 februari 2014

Fullt ös med metaforerna!

Plötsligt har vi satt en sten i rörelse. En sten som vi vare sig vet var den kommer att ta vägen eller hur vi kommer att agera om olika alternativ öppnar sig. Kanske gör vi kanske ingenting. Eller så vänder vi upp och ner på hela livet. Ja, för faktiskt så finns den risken eller möjligheten med att just sätta den här stenen spel (för att lasta på ytterligare några slitna metaforer).

Jag har tagit ganska stora och drastiska beslut förut, både professionellt och privat, så jag vet att jag är kapabel att göra det igen. Det är dock en annan sak när det inte bara gäller en själv. Vissa saker påverkar alla i en familj - och det här är en sådan sak.

Det här kommer att ta tid. Och vi behöver antagligen den tiden för att fundera, sondera och prata igenom olika alternativ. Men det är märkligt hur saker som för bara någon vecka sedan framstod som fullkomligt orealistiska och avlägsna helt plötsligt kan uppta all tankeverksamhet (utan att egentligen något har hänt). Och att tanken på eventuell förändring påverkar hur man ser på nuet (som sagt...utan att någonting ha hänt) på ett mycket påtagligt sätt.

3 kommentarer:

FransyskanH sa...

Spännande!

Världen enligt J. sa...

Ja! Men som sagt...vi får se om det händer någonting!

Världen enligt J. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.