tisdag 11 augusti 2015

En text

För några veckor sedan när sommarregnet vräkte ner, maken spelade någon golftävling och ungarna löpte amok i huset så slog jag upp datorn, öppnade ett nytt dokument och skrev en text. Eller text och text, det var snarast en del ur en betydligt längre historia. Ett kapitel mitt i en berättelse som jag har funderat på att skriva under ganska lång tid. Efter en någon timme läste jag igenom vad jag skrivit, gjorde några ändringar och sparade dokumentet.

Jag vet inte riktigt varför jag skriver om det här, för jag är inte så säker på att jag kommer att skriva resten eller vad jag egentligen vill med berättelsen i fråga. För ganska länge sedan så tänkte jag att målet var att skriva en roman utifrån just den där berättelsen - och att det övergripande målet i livet var att bli författare. Det är det inte idag. Jag lever i princip på och av text, men på andra sätt. Jag vet inte ens om jag skulle vilja att folk kopplade ihop mitt vanliga jobb med mina skönlitterära texter.

Samtidigt så är jag nyfiken på hur jag skulle skriva den här berättelsen, hur den skulle bli, vilka vägar den skulle ta. Kanske fortsätter jag bara därför.

2 kommentarer:

FransyskanH sa...

Klart du ska! Och J. är fö ett förtjusande författarnamn.

Världen enligt J. sa...

Tack - vi får se om det blir något...